Wednesday 16 October 2013

SPIRE er en danseforestilling for ungdom om det å være god nok



SPIRE 
SPIRE er en danseforestilling for ungdom om det å være god nok. SPIRE vises på Rommen scene 18. 


og 19. oktober. Groseth og Ålskog ønsker med SPIRE å sette forebygging innen psykisk helse på dagsordenen og samtidig formidle god dansekunst til et ungt publikum.




Der sto de. Klare i gangen. Blå. Og splitter nye. Hun hadde sett frem til denne dagen, gledet seg. Til hun kunne ta de på seg. De skoene - som alle andre. Hun tar de på. Bobler i magen, i halsen. Endelig hadde hun sine egne. Noe allikevel litt rart. Nederst i ryggen. Murring. Tenker på de skoene hun hadde før. Nei, nå er det noe annet. Bris i kroppen igjen. Hun går til skolen. Stolthet, trygghet. Plutselig, den rare prikkingen i nakken. Det var akkurat som om det var noe med skoene. Passer de. Kanskje var det noen andre. Noen andre. Det hadde gjort livet bedre. Alt hadde vært mye bedre. Som hadde passet meg bedre. Riktig. Sko. Feil. Som jeg kan gå med. Videre bortover. Men hva er min. Gidder ikke. Hvor. Tenker på noe annet. Veien.

Det er menneskelig å være sårbar. Noen ganger er alt på topp og du vil bare danse rundt på rommet ditt til favorittmusikken på høy guffe. Andre ganger er alt dritt. Ingen ting er som det skal. Tankene går i spinn og du vil helst bare sitte der å spise chipsen din. Alle har sånne dager.
Ungdom er i en fase av livet hvor identitetsdanning, veien videre, og samtidig et sterkt her og nå er i fokus. For mange er denne livsfasen ambivalent, kaotisk og overveldende. I større eller mindre grad. I tillegg til å finne sin vei, sine sko om du vil, skal de prestere på skole, med venner, i idrett, på internett, i familien. For hva er å være god nok? Som ungdom. Som menneske.

Teoretisk grunnlag for SPIRE (pdf).




Idé, prosjektansvarlige, koreografi og utøvere:
Cecilie Sleppen Ålskog og Astrid Groseth

Hvor: Rommen Scene i Groruddalen. Ta bane 5 mot Vestli, gå av på Rommen og spaser deretter i rolig fart bort til Rommen skole

Når: Fredag 18. oktober og lørdag 19.oktober kl. 19.00 (Facebook-arrangement)

Pris: 50,- /100,- i døra eller ved forhåndsbestilling på mail

Støttet av: Dansearena Nord, Oslo musikk- og kulturskole, Rommen scene og private aktører

Coproduksjon: Rommen scene

En stor takk til: Mari Grafsrønningen, Christine Wendelborg, Jane Hveding, Liv Greli, Dino Beslic, Lasse Olsen og Alexander Emanuel Waal Hem.

No comments:

Post a Comment